Software Developer Simulation - Rail

Laat jij je graag uitdagen door klantvragen met een maatschappelijke relevantie? Wil je bijdragen aan de vraagstukken van grootstedelijke gebieden en een beter openbaar vervoer? Ben je in staat deze verantwoordelijkheid te koppelen aan de ontwikkeling van simulatie software?

Dan willen wij jou graag in ons team!

Dit ga je doen

InControl is op zoek naar een Software Developer simulation in Team Rail. In deze rol ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling van innovatieve simulatiesoftware voor onze klanten in het publieke domein, van concept tot en met de implementatie. Je werkt hierbij aan het afbakenen van de klantvraag tot het bouwen, opleveren en onderhouden van een Railsimulator. De klanten, zoals overheidsinstanties, vervoerders en infrabeheerders, gebruiken de simulaties om de logistieke processen op en rond het spoor efficiënter en veiliger te laten verlopen. Innovaties zoals het nieuwe Europese  ERTMS beveiligingssysteem, Automatic Train Operation (ATO), Human-in-the-loop simulatie met treindienstleiders en machinisten en optimalisatie van het treinverkeer met behulp van Traffic Management Systemen (optimalisatie modules) worden in de Railsimulator ontwikkeld en onderzocht.

Zinvol werk dus, dat ook technisch en conceptueel uitdagend is en tezamen met professionele collega’s gedaan wordt in een inspirerende (inter)nationale omgeving. Door het trein operaties (energie-)efficiënter en veiliger te maken draag je bij aan een meer duurzamere wereld.

Dit is wie wij zoeken

Het huidige team Rail bestaat uit mensen die hun passie voor techniek en softwareontwikkeling combineren met een oprechte interesse in het Openbaar Vervoer. We willen graag met je kennismaken als je:

 • beschikt over een afgeronde Academische technische opleiding (bijv. wiskunde, econometrie, computer science/informatica, operations research, kunstmatige intelligentie of equivalent);
 • ervaring en affiniteit hebt met software en applicatieontwikkeling, waarbij kennis van de gebruikte development stack uiteraard van groot belang is (C++, C#, MS SQL, Visual Studio, GiT/SVN, etc.);
 • voldoening haalt uit het oplossen van complexe (wiskundige/logistieke) puzzels en het conceptualiseren en ontwikkelen van (simulatie) softwaretoepassingen;
 • bij voorkeur al kennis opgedaan hebt van discrete event simulatie;
 • beschikt over communicatieve vaardigheden in het Nederlands (level C1 language proficiency) en Engels;
 • recent bent afgestudeerd of beschikt over een aantal jaar relevante werkervaring;

Wij bieden jou

Bij InControl bieden we jou een inspirerende en dynamische werkomgeving. Je zult samenwerken met een hooggekwalificeerd en professioneel team, waarbij je nauw samenwerkt met klantspecialisten om de meest geschikte simulaties te leveren. We zijn volledig betrokken bij de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van Digital Twins, Industry 4.0, IoT en AI. Onze organisatie is professioneel en relatief klein, waardoor jij echt je stempel kunt drukken en een aantoonbaar verschil kunt maken. We zijn ambitieus en hebben een duidelijke strategie met groeidoelstellingen voor ogen. Daarnaast ontwikkelen we markt-leidende softwareproducten, en er staat nog veel meer innovatie op de planning.

Maar dat is nog niet alles. Bij InControl bieden we ook:

 • Mogelijkheden voor professionele en persoonlijke groei met ons Persoonlijke Ontwikkelingsplan;
 • Korte communicatielijnen met collega’s, zakelijke partners en eindgebruikers, waardoor je werk dynamisch en interactief is;
 • Een fulltime dienstverband (40 uur) met een competitief salaris. We staan ook open voor parttime mogelijkheden en bespreken dit graag;
 • Een premievrij pensioen met mogelijkheid tot bijsparen;
 • 24 vakantiedagen bij een fulltime dienstverband, met mogelijkheid tot opbouw naar 27 vakantiedagen;
 • Reiskostenvergoeding;
 • Flexibele werktijden voor een optimale balans tussen werk en privé;
 • Mogelijkheid om hybride te werken;
 • Een fijne werkplek op ons kantoor in Woerden;

Bij InControl zijn we gericht op een positieve en plezierige werkomgeving. We streven naar een teamgevoel terwijl we samenwerken aan innovatieve oplossingen voor een duurzamere en veiligere wereld.

Dit is InControl

InControl Enterprise Dynamics is al 35 jaar een toonaangevende ontwikkelaar van simulatie software. Ons softwareplatform wordt wereldwijd gebruikt voor analyse en optimalisatie van infrastructuren, industriële processen en crowd management.

Onze klanten gebruiken onze software voor het testen, plannen en besturen van grootschalige systemen en infrastructuren, zoals bagagesystemen, containerterminals, treinstations, assemblagelijnen, sportstadions en grootschalige evenementen.

‘Our mission is to contribute to a safe and sustainable planet’

InControl is een bedrijf dat sterk gelooft in groei en biedt haar medewerkers ruimte voor ontwikkeling. Als medewerker maak je deel uit van een groeiend, internationaal bedrijf waar ruimte is voor eigen inbreng en ideeën.

Werken bij InControl doe je in een prettige werksfeer met leuke collega’s waar persoonlijke groei hoog in het vaandel staat.

Meer weten en solliciteren?

Ben je toe aan een nieuwe stap in je carrière en spreekt de bovenstaande functie je aan? Dan nodigen we je graag uit om bij ons te solliciteren.

Stuur een compacte brief met CV naar Geert-Jan van Nunen:  jobs@www.incontrolsim.com.

Meer informatie? Bel: +31 6 40 00 44 41

 

ACQUISITIE NAAR AANLEIDING VAN DEZE VACATURE WORDT NIET OP PRIJS GESTELD.

Recommended Posts