Toepassingen van simulatie software voor opdrachtgevers in de congres-, horeca en theaterwereld.

Het Zandvoortse Strandpaviljoen Thalassa heeft met een bijzonder grondige onderbouwing haar aanpak voor heropening in de anderhalvemeter samenleving voorbereid. Het bedrijf heeft met behulp van simulatiesoftware van INCONTROL en advies van CrowdProfessionals een analyse gemaakt voor de veiligheid én de capaciteit van het paviljoen.

INCONTROL en business partner CrowdProfessionals hebben een simulatie model gemaakt voor de HORECA. Het model geeft inzicht wat de impact van de wettelijke regels en protocollen op de inrichting van de binnen- en buitenruimtes is, bij instructies van bezoekers en staf, maar ook hoe een HORECA-gelegenheid rendabel te maken is. Het model leent zich naast de HORECA ook uitermate goed voor onder andere musea, (sport)accommodaties en evenementenorganisaties.

Eerst is op basis van het te verwachten gebruik en bezoekersgedrag een analyse van de optimale inrichting gemaakt. Vervolgens is met behulp van de validatie gedaan van de entree, inrichting, de looproutes en de capaciteit. Thalassa is mede dankzij deze adviezen klaar voor het nieuwe normaal én kan dit als eerste strandtent in Nederland op deze wijze richting gasten en overheidsinstanties aantonen, aldus Thalassa-eigenaar Huig Molenaar.

Veilig, prettig en commercieel verantwoord
Veel ondernemers vragen zich af hoe zij binnen de huidige eisen van social distancing op een veilige, prettig en commercieel verantwoorde manier open kunnen gaan: wat de maximale capaciteit en de minimale personele bezetting zal zijn.

Bij de analyse van Thalassa is daarom ook gekeken naar de wetgeving, protocollen en de routering om en binnen het pand. Ook zijn er verbeter(optimalisatie)voorstellen gedaan. In nauw overleg met de ondernemer is vastgesteld wat er mogelijk is en welke aanvullende aanpassingen benodigd zullen zijn. De aanpak die Thalassa heeft gevolgd leent zich uitermate goed om de uitdagingen bij de versoepeling van de Lock Down of een (gedeeltelijke) beperking door Lock Down aan te kunnen.

Het Zandvoortse strandpavilioen Thalassa is goed voorbereid op de heropening!

Voor meer informatie zie:

INCONTROL:             www.incontrolsim.com

CrowdProfessionals: www.crowdprofessionals.nl

Gerelateerde artikelen: 

Simulation adds value to Covid-19 prevention.

Hoe bereidt Nederland zich voor op de anderhalve-meter-economie?