Medior Simulation Engineer - Industry & Logistics

Haal jij voldoening uit het oplossen van complexe wiskundige en logistieke puzzels met behulp van simulatie software? 

Als simulation engineer werk je in het Industry and Logistics team om aan de snel groeiende vraag van onze nationale en internationale klanten te voldoen.  Op basis van de klantvraag ontwikkel je simulatietoepassingen en ondersteun je de klant bij het inzichtelijk maken van complexe logistieke processen. Denk aan: het bagage afhandelingssysteem van een luchthaven, de productiefaciliteit van een vliegtuigfabrikant of het distributiecentrum van één van de grootste webwinkels van Nederland.

Dit ga je doen

InControl is op zoek naar een simulation engineer in het Industry and Logistics team. In deze rol ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling van innovatieve simulatiemodellen en -toepassingen voor onze klanten, van concept tot en met implementatie. Je werkt hierbij aan het afbakenen van de klantvraag, tot het bouwen en draaien van een simulatiemodel. Wij ondersteunen ook onze klanten om beter inzicht in hun processen te krijgen en deze te optimaliseren. Dit doen wij door te adviseren op verschillende vraagstukken, zoals het toetsen en vergelijken van proces ontwerpen, identificeren van knelpunten en het bepalen van de capaciteit en betrouwbaarheid van een systeem.

Zinvol werk dus, dat ook technisch en conceptueel uitdagend is en tezamen met professionele collega’s gedaan wordt in een inspirerende (inter)nationale omgeving. 

Dit is wie wij zoeken

Het Industry and Logistics team bestaat uit mensen die hun passie voor complexe puzzels oplossen combineren met een oprechte interesse in techniek en softwareontwikkeling. We willen graag met je kennismaken als je: 

 • Beschikt over een afgeronde academische opleiding (econometrie, operations research, wiskunde, computer science/informatica, technische bedrijfskunde of equivalent)
 • Affiniteit (en bij voorkeur ervaring) hebt met simulatie en programmeren
 • Kennis en/of ervaring hebt op één (of meer) van de volgende gebieden: warehousing, materialhandling, proces optimalisatie
 • Minimaal 3 jaar relevante werkervaring hebt
 • Beschikt over communicatieve vaardigheden in het Nederlands en Engels

What's in it for you?

Bij InControl bieden we jou een inspirerende en dynamische werkomgeving. Je zult samenwerken met een hooggekwalificeerd en professioneel team, waarbij je nauw samenwerkt met klantspecialisten om de meest geschikte simulaties te leveren. We zijn volledig betrokken bij de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van Digital Twins/Industry 4.0/IoT/AI. Onze organisatie is professioneel en relatief klein, waardoor jij echt je stempel kunt drukken en een tastbaar verschil kunt maken. We zijn ambitieus en hebben een duidelijke strategie met groeidoelstellingen voor ogen. Daarnaast bieden we marktleidende softwareproducten, en er staat nog veel meer innovatie op de planning.

Maar dat is nog niet alles. Bij InControl bieden we ook:

 • Mogelijkheden voor professionele en persoonlijke groei met ons Persoonlijke Ontwikkelingsplan;
 • Korte communicatielijnen met collega’s, zakelijke partners en eindgebruikers, waardoor je werk dynamisch en interactief is;
 • Een fulltime dienstverband (40 uur) met een competitief salaris. We staan ook open voor parttime mogelijkheden en bespreken dit graag;
 • Een premievrij pensioen met mogelijkheid tot bijsparen;
 • 24 vakantiedagen bij een fulltime dienstverband, met mogelijkheid tot opbouw naar 27 vakantiedagen;
 • Reiskostenvergoeding;
 • Flexibele werktijden voor een optimale balans tussen werk en privéleven;
 • Mogelijkheid om hybride te werken;
 • Een fijne werkplek in ons kantoor in Woerden;
 • Een actieve personeelsvereniging die leuke activiteiten voor collega’s organiseert;

Bij InControl zijn we niet alleen gericht op jouw professionele groei, maar ook op een positieve en plezierige werkomgeving. We streven ernaar om een teamgevoel en een gezonde werk-privébalans te bevorderen, terwijl we samenwerken aan innovatieve oplossingen binnen ons vakgebied.

Hier ga je werken

InControl Enterprise Dynamics is al 30 jaar een toonaangevende ontwikkelaar van simulatie software. Ons softwareplatform wordt wereldwijd gebruikt voor analyse en optimalisatie van infrastructuren, industriële processen en crowd management.

Onze klanten gebruiken onze software voor het testen, plannen en besturen van grootschalige systemen en infrastructuren, zoals bagagesystemen, containerterminals, treinstations, assemblagelijnen, sportstadions en grootschalige evenementen.

‘Our mission is to contribute to a safe and sustainable planet’

InControl is een bedrijf dat sterk gelooft in groei en biedt haar medewerkers ruimte voor ontwikkeling. Als medewerker maak je deel uit van een groeiend, internationaal bedrijf waar ruimte is voor eigen inbreng en ideeën. Het betreft een fulltime dienstverband op ons hoofdkantoor in Woerden. 

Werken bij InControl doe je in een prettige werksfeer met leuke collega’s waar persoonlijke groei hoog in het vaandel staat.

Meer weten en solliciteren?

Ben je toe aan een nieuwe stap in je carrière en spreekt de bovenstaande functie je aan? Dan nodigen we je graag uit om bij ons te solliciteren.

Stuur een compacte brief met CV naar Monja Bonekamp: jobs@incontrolsim.com.

Meer informatie? Bel: 030 670 40 15.

ACQUISITIE NAAR AANLEIDING VAN DEZE VACATURE WORDT NIET OP PRIJS GESTELD.